Biyografi  

1976 yili Karliova dogumlu olan sanatci, ögretmen olan babasinin tayini sebebiyle ailesiyle beraber 82 yilinda Istanbul’a yerlesir. Yeni köyünde basladigi ilkögrenimine Istanbul’da devam eder, sonrasinda orta ve lise egitimini burada tamamlar. Marmara Üniversitesi Atatürk Egitim Fakültesi Resim-Is bölümü Heykel anasanatdali yüksek ögerenimin mezuniyeti öncesi ve sonrasinda bu sehirde bircok sergiye calismalariyla katilir. 2000 yili baslangicinda Almanya’ya yüksek lisans egitimi sebebi ile yerlesir ve Hamburg Üniversitesi “Sanat Tarihi” bölümünde lisans ögrenimine baslar.

Ailesindeki müzik egitimi ve ayrica babasi öncülügünde katildigi halk egitim merkezlerindeki müzik egitiminin yanisira okullardaki müzikal aktiviteleri sanatcinin yasaminda ilk önemli dönemi teskil etmistir. Bu dönemdeki böylesi calismalari, onun daha sonraki sanatsal calismalarina isik tutacagi bir gercektir. Yine ailesindeki farkli özelliklerinden birisi olan, naifcene yürüyen resim sanati onun bu yönlü gelisiminede etkide bulunmustur. Ilkokuldan baslayan güzel resim cizme yetenegini gelistirerek bu yöndeki birikimini profesyönel bir alana tasirmak amaci ile üniversitedeki lisans egitimine baslar.

Sanatcinin 90 li yillarin basinda kürt müzigine yönelmesiyle, yasaminda yeni bir dönem baslamistir. 92 yilinda, ilerde kürt müziginde dönüm noktasi olacak “Agirê Jîyan” adli müzik grubunun kurulusuna imza atar. “ Günesin Cocuklari” olarak adlandirilan grubun 96 baharinda Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) imzasiyla cikardigi “Adarê” (Mart) albümü beklenmedik bir cikisla satis rakamlarini zorlar ve dönemin en cok konusulacak ve dinlenecek albümlerinden biri olur. MKM bünyesi grup ve ozanlari ilede calismalari olan sanatci yine buradaki “Gulên Mezrabotan” cocuk korosuna egitmenlik yaparak onlari bircok konsere beraberinde cikarir ve ayrica onlarin albümlerinin cikmasinda büyük katkisi olur. Bunlarin yanisira yine sanatcilarin calismalarinda sesi, enstrumani ve besteleriyle yer alir. “Modern Kürt Müzigi’nin” cigliklarindan biri olan sanatci, dinleyicilerinin gönlünde cilgin yorumu ve gitariyla taht kurar. Bu dönemde, sanatcinin gruptaki birlikteliginin sona ermesi ile sonuclanir.

Yeni dönemde, muzikal calismalarini yanliz sürdürür ve avrupanin bircok sehrindeki programlara katilir. Iki yildan fazla zamanini alan “EMAN” adli albüm, sanatcimizin ilk solo albümüdür. Kürt Pop Müzigi’ndeki ilk calismalardan sayilabilecek bu albümün kürt müzigine yeni bir soluk olmasi ve Günesin Oglu’na bu yönlü calismalarini taclandirmasi inanciyla tüm dileyenlerine sevgiler ve saygilar....